Afzuigtechniek / briketpersen

Metaalhoudende materialen

Maak afval interessant

Het is een feit: het verwerken van mataal brengt altijd restafval met zich mee. Maar zeker als dit afval klein en fijn is, is het opslaan en transporteren een lastige en kostbare aangelegenheid.

Met een brikettenpers wordt dit restafval gecomprimeerd tot handzame briketten, welke aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt dan het oorspronkelijke restafval.
Image

BrikStar CM

Product informatie

Over de Höcker Polytechnic BrikStar CM

Briketteerpersen van de BrikStar CM-serie zijn ontworpen voor het volautomatische briketteren van lichtgewicht metalen. Een BrikStar CM is ideaal voor montage onder- of intergratie in een (bestaande) cycloonafscheider of afzuigunit. 

Handmatig laden is mogelijk met behulp van een kettingtransporteur of een containerheffer.

BrikStar M

Product informatie

Over de Höcker Polytechnic BrikStar M

Briketteerpersen uit de reeks BrikStar M verwerken korte, losse spanen uit de mechanische bewerking van non-ferrometalen, staal- en gietspanen, maar ook bijvoorbeeld aluminiumspanen.

Het persen gebeurt in een cilinderpers die met perswerktuigen en druk tot 350 MPa gesloten wordt. Twee horizontaal geschikte hoofdperscilinders persen het materiaal gelijktijdig van beide kanten in briketvorm. De persdruk in het persframe werkt op de kopse vlakken van de briket. Het persen op deze wijze garandeert een hoge en gelijkmatige verdichting van het materiaal.

Het model BrikStar M heeft een doorvoervermogen van 200kg/uur tot 1000kg/uur. De persstempels hebben een diameter van 60-90 mm. De briket heeft een gemiddelde lengte van 60-100mm en een gewicht tot 2,5kg. De pers heeft een reservoir en een oliekoeler voor de meerlagige werking. As optie zijn andere reservoirformaten en vulstandmelders in het reservoir voor de regeling van een externe toevoerinstallatie op aanvraag leverbaar.

BrikStar MD

Product informatie

Over de Höcker Polytechnic BrikStar MD

Brikettenpersen uit de serie BrikStar MD verwerken korte, losse metaalspanen uit de mechanische bewerking van ronde metalen, stalen en gietijzeren delen en tal van andere metalen zoals koper en messing. Het persen gebeurt in een persraam dat aan beide zijden met perswerktuigen gesloten wordt.

De persstempels hebben een diameter van 50-90 mm. De briket heeft een gemiddelde lengte van 60-100mm en een gewicht tot 2,5kg. De persdruk in het persraam heeft een bereik tot 315 MPa en werkt op de kopse vlakken van de briket. Het persen op deze wijze garandeert een hoge en gelijkmatige verdichting van het materiaal.

De pers werkt met de modernste besturingstechniek en doordachte aandrijfcomponenten, alsook hydraulische componenten die geschikt zijn voor een continue werking, ook bij ploegendiensten. Het vullen kan volgens de specifieke wensen van de klant middels een reservoir met meerdere wormschroeven - transportwormschroeven of banden plaats vinden.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact op via ons contactformulier, email, WhatsApp of natuurlijk gewoon telefonisch.

Bedrijfsgegevens

Martons B.V.
Industrieweg 47
1521 NE Wormerveer 

info@martons.nl
tel: 075-6405070
fax: 075-7714051

K.v.k. Nummer: 76626601
BTW nummer: NL860710300B01

Search