Service en onderhoud

Machine en gereedschap keuringen

Hoe en waarom

Zowel voor afzuiginstallaties als voor houtbewerkendemachines en handgereedschap zijn er wettelijk vastgestelde eisen met betrekking tot het functioneren hiervan.

Deze eisen kunnen betrekking hebben op het milieu of betrekking hebben op de veiligheid voor de directie omgeving of voor de mensen die er mee moeten werken.

Martons is gecertificeerd om namens de ATEX richtlijnen afzuiginstallaties te keuren, namens de SKH-rihtlijnen om houtbewerkingsmachines te keuren en volgens de norm NEN 3140 handgereedschap te keuren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem vandaag nog contact op!

Image

Normen

En bijbehorende keuringen

ATEX

ATEX

De ATEX richtlijn is van toepassing op alle op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werkingsgebied en omvat naast gasexplosie-gevaar ook stofexplosiegevaar.
SKH

SKH

Iedere houtbewerkingsmachine die in Nederland in gebruik is moet voldoen aan onder andere aan de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Oók wanneer die machine nieuw is geleverd onder CE-markering.

Als u uw machines laat keuren door Martons dan kunt u aantonen te voldoen aan geldende wet- en regelgeving door middel van het SKH-certificatiemerk.
NEN 3140

NEN 3140

NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning.

Martons kan ook deze keuring - bij u op lokatie - voor uw onderneming verzorgen.

Bedrijfsgegevens

Martons B.V.
Industrieweg 47
1521 NE Wormerveer 

info@martons.nl
tel: 075-6405070
fax: 075-7714051

K.v.k. Nummer: 76626601
BTW nummer: NL860710300B01

Search